polisa-osiguranja-od-auto-odgovornosti
Pored tehničkog pregleda koje vozilo mora da prođe u procesu registracije neophodno je svake godine i obnavljanje, odnosno ugovaranje nove polise osiguranja. Osiguranje od autoodgovornosti je obavezno osiguranje vozila bez kojeg se ne može izvršiti registracija vozila. Ovom polisom ste zaštićeni ukoliko svojim vozilom pričinite u saobraćaju štetu trećem licu. Ukoliko dođe do štete, Društvo za osiguranje će umesto Vas pokriti nastale troškove u visini osigurane sume.

Iznos najniže sume osiguranja na koju može biti ugovoreno osiguranje od autoodgovornosti utvrđuje Vlada R. Srbije, a na predlog Narodne banke Srbije.

  1. za štetu na licima, po jednom štetnom događaju, bez obzira na broj oštećenih lica 1.000.000 evra;
  2. za štetu na stvarima, po jednom štetnom događaju, bez obzira na broj oštećenih lica 200.000 evra.

Polisa obaveznog osiguranja od autoodgovornosti je vezana isključivo za vozilo, ne za vozača. Što znači da će svaka nastala šteta biti pokrivena bez obzira na vozača koji upravlja vozilom u datom momentu.

autoodgovornost-nora-registracija

Opciono zaključivanje kasko osiguranja vozila

Za razliku od zakonom propisanog obaveznog osiguranja od autoodgovornosti kojim se pokrivaju štete koje učesnik u saobraćaju pričini drugima, kasko osiguranje je dobrovoljno osiguranje koje pruža zaštitu od oštećenja ili čak potpunog uništenja vozila.

osigurajte-svoje-vozilo-nora-osiguranje-beograd-registracija-2020Prilikom izbora osiguravajuće kuće kod koje želite da zaštitite svoje vozilo kasko osiguranjem bitno je da obratite pažnju na:

Cenu kasko polise osiguranja

Ocena revnosti u isplati štete koju daje Narodna Banka Srbije

Najbitnije – koliko brzo ćete naplatiti svoju štetu u slučaju oštećenja Vašeg vozila

Već godinama unazad najrevnosnija kuća u isplati šteta po polisama auto odgovornosti i polisa kasko osiguranja u Srbiji i još 20 zemalja evrope je UNIQA OSIGURANJE (Podatak Narodne Banke).

Cene tehničkog pregleda i registracije možete pogledati na našoj stranici kalkulator registracije.